Mad og måltider
Børnene får god og sund, hjemmelavet, økologisk mad i Stensmosen hver dag. Der er forældrebetalt frokostordning i institutionen.
)
Frokostordning
Der er forældrebetalt frokostordning i Stensmosen.
Forældrene har mulighed for at stemme om frokostordning hvert andet år, senest i 2024. Valget om at tilvælge eller fravælge den kommunale frokostordning ligger i maj måned i lige år og træder i kraft i september samme år. Prisen for frokostordningen kan ses på kommunens hjemmeside, som linkes til i toppen af denne side.
Mad og måltider
Børnene får god og sund, hjemmelavet, økologisk mad i Stensmosen hver dag. Vi følger de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen. Det betyder, at børnene får bælgfrugter, fisk og kød i de anbefalede mængder. Også mængderne af fedt, salt og mælk følger kostrådene. Vi får varm mad de fleste dage, og rugbrød én dag om ugen.
På tavlen ved køkkenet kan man se, hvad der er blevet spist samme dag. På Aula lægges den aktuelle menuplan hver uge - under "overblik".
Vi har i Stensmosen det økologiske spisemærke i guld. Det betyder, at vi serverer minimum 90% økologi.
Vi tager individuelle hensyn til allergibørn, når der ligger en udtalelse fra barnets læge.
Børn, der af religiøse hensyn ikke spiser svin, eller kun halal, får vegetarretter de dage, de ikke spiser kødet. Vi lægger vægt på, at retterne ligner hinanden, så vi, der sidder omkring bordet kan dele madoplevelsen. Retten er derfor ens, bare med eller uden kød.
I Stensmosen er der ikke et morgenmadsbord om morgenen. Vi erfarede under corona epidemien, at det giver meget bedre morgener, at de voksne fra start har mulighed for at lege, læse bøger, spille spil med børnene. Hvis et barn ikke har spist hjemme, skal vi vide det, og vi tilbyder barnet et stykke brød eller lignende.
Omkring klokken 8.45 får vi en lille snack, som for eksempel kan være croutoner af brød fra dagen før.
Klokken 11 spiser vi frokost.
Vi arbejder med mad-mod. Dette betyder, at vi opfordrer børnene til at smage. Når vi introducerer nye ting, får vi det først ved siden af, og senere kan det være en del af en ret. Vi ønsker at bidrage til, at børn får sunde vaner, og har lyst til at smage nyt.
Indimellem er der børn med i køkkenet, som hjælper til og får en aktiv rolle i madlavningen.
Ved frokosten hjælper børnene med borddækning og oprydning, og de øser selv op. De voksne spiser med, og samtalen handler om maden, hvordan det smager, og hvad det er lavet af. Der tales selvfølgelig også om mange andre ting, ligesom vi ofte leger "tænk på et dyr". Vi holder bordskik og man bliver så vidt muligt siddende, til alle er færdige.
Om eftermiddagen, cirka klokken 14, er der eftermiddagsmad, som ofte er frugt og friskbagt brød.
Vi har ind imellem pædagogiske projekter som involverer køkkenet. Så samarbejder det pædagogiske personale med køkkenet omkring bagning, et grønsagstema, eller andet.


Her kan du læse mere om frokostordning i Albertslund Kommune
Det er forældrenes valg - ved et simpelt flertal med én stemme pr. barn - enten at tilvælge eller fravælge den kommunale frokostordning. Hvis der er flertal for en forældrebetalt frokostordning, er daginstitutionen samlet set omfattet af den kommunale frokostordning og hermed alle børn i daginstitutionen.